Geluksbruiloft Mallorca

Trouwen met tapas

Lange tafels vol met heerlijke tapas, zalige wijnen, een zachte avondbries en daarna een knalfeest onder de sterren met een uitzicht waar jullie geen genoeg van kunnen krijgen. Trouwen op Mallorca is een authentieke beleving die jullie niet willen missen.  Wit zand, blauwe zee, ruige bergen. Mallorca heeft alles en nog veel meer. Er zijn zo ongelooflijk veel ongerepte plekjes waar je het authentieke leven proeft van het eiland. Wie wel eens in Spanje is geweest, kent de mentaliteit van de Spanjaarden; warm, relaxed, altijd in voor een praatje en de laatste euro gaat op aan koffie buiten de deur.

Een bruiloft op een zonovergoten eiland met een heerlijk warme cultuur. Op Mallorca gaat alles  mañana mañana en kunnen jullie met een verse sangria in de hand genieten van een schitterende en vooral relaxte geluksbruiloft.

Van authentieke finca wedding tot intieme boutique wedding

In mijn netwerk heb ik locaties van authentiek landgoed tot trendy finca en locaties waar een intieme boutique wedding met een klein gezelschap een prachtig decor vormt . Trouwen op Mallorca is een echte beleving. Een aantal dagen samen met jullie naaste familie en vrienden doorbrengen. Een mini – vakantie en een reünie. Tijdens deze dagen genieten jullie van elkaars gezelschap, de zon, zee en een heerlijk zwembad. Hoe relaxter kun je trouwen?

Trouwen op Mallorca
Documenten trouwen mallorca

Welke documenten hebben jullie nodig?

Mallorca maakt deel uit van de eilandengroep de Balearen en valt daarmee onder Spaans gezag. Dit betekent dus dat op Mallorca dezelfde regels gelden als in heel Spanje als jullie op dit eiland willen trouwen.
Uiteraard is het fantastisch als dit jullie wens is, want eerlijk is eerlijk, Mallorca heeft alle ingrediënten voor een waanzinnig huwelijk!

Maar voordat het zover is, zijn er aantal voorwaarden waar je moet kunnen voldoen om wettelijk te kunnen trouwen. Je leest er hier alles over mijn blog. Hierin vertel ik je ook de route die afgelegd moet worden. Daarnaast lees je ook de voorwaarden voor een kerkelijk huwelijk en leg ik je uit waarom een symbolische ceremonie zelfs mooier en persoonlijker kan zijn, dan een wettelijk huwelijk op Mallorca.

Wat kost een bruiloft op Mallorca?

Jullie geluksbruiloft plannen is maatwerk. Daarom kan ik niet zomaar een bedrag noemen. Het ligt er geheel aan wat jullie willen. Denk aan de grootte van jullie gezelschap, willen jullie alles voor hen betalen of alleen de verblijfskosten? Maar ook onder andere de locatie, eten & drinken, feest met dj en het inhuren van leveranciers spelen allemaal een grote rol in het budget. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ik werk samen met locaties die zich geheel af laten huren en waarbij jullie gezelschap dus exclusief gebruik maakt van alle faciliteiten. Op deze locaties kan uiteraard ook het ja-woord plaatsvinden.

Kosten bruiloft mallorca

Exclusiviteit

De locaties in mijn netwerk variëren in grootte en hebben allen een authentieke uitstraling met een trendy binnenkant of juist die boutique uitstraling. Op deze locaties kan er dus ook worden overnacht, is er een zwembad en soms ook wellness faciliteiten. Dit kan om een hoger budget vragen en deze locaties zijn geschikt voor grotere gezelschappen. In de meeste gevallen reizen jullie waarschijnlijk met een kleiner gezelschap dan als jullie de bruiloft in Nederland zouden vieren. Denk aan 25-35 gasten. Een finca zou hier ook goed bij passen. In sommige finca’s is catering aanwezig (restaurant en keuken), in andere niet. Dit is geen enkel probleem, daar ik op Mallorca samen werk met een hele goede cateraar.

Leveranciers & reiskosten

Wat ook scheelt in de kosten zijn reiskosten van de crew. Ik werk altijd samen met een assistente. Jullie kunnen er voor kiezen om de gehele Nederlandse crew in te vliegen, denk hierbij aan fotograaf, videograaf, styling en MUAH. Op Mallorca werk ik met de beste leveranciers die allemaal goed Engels spreken en kwalitatief hoogstaand werk leveren. Ik adviseer jullie wel een BABS in te laten vliegen voor de ceremonie. Stationery is natuurlijk weer gemakkelijk mee te nemen uit Nederland.

Trouwen op Mallorca

Mallorca: warme cultuur en schitterende natuur

Mallorca biedt oneindig veel verschillende landschappen. Ruige bergen, authentieke rotsstranden of juist lange witte zandstranden. Het platteland van het binnenland met slaperige dorpjes en slingerweggetjes zijn de moeite waard om te ontdekken. Ook een tocht door het Tramuntana gebergte is geweldig. Vooral in de zomermaanden kan het bloedheet zijn op het eiland. Ik raad je dan ook aan om in de maanden april tot en met oktober jullie bruiloft te plannen, behalve de maanden juli en augustus. Dit om zowel de hitte als toeristische drukte te ontlopen.

Port de Pollença

Ik heb mijn hart verkocht aan Port de Pollença, het meest noordelijke stadje van Mallorca en gelegen aan de schitterende baai van Pollença. Dit is mijn 2e thuis. Vanaf 2001 komt ons gezin op Mallorca. Ik weet daarom bijna alle mooie plekken van het eiland en ben ervan overtuigd dat er nog steeds veel ontdekken valt!

Trouwen op Mallorca

Prachtig stadje aan de kust

Port de Pollença heeft een fijne boulevard met winkels, restaurants en hotelletjes, met uitzicht op de baai. Witte zandstranden en een blauwe zee maken dit plaatje compleet. Het plein waar iedere week op woensdag de lokale markt staat, heet Plaça Miguel Capllonch. Het plein is vernoemd naar pianist & componist Miguel Capllonch en omringd met restaurant en bars. Niet te druk, niet te vol en vol charme

10 tips voor Port de Pollença

Kijk hier voor de top 10 tips om te bezoeken in Port de Pollença. Het stadje Pollença ligt in het binnenland van Mallorca, ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Pollença staat bekend om de schitterende trap van 365 treden en authentieke gebouwen. Ook het plein met restaurantjes, terrassen en barretjes is heerlijk om te vertoeven.

Weddingplanner Nederland

Werkwijze

Allereerst plannen we een kennismakingsgesprek in. Ik wil jullie natuurlijk eerst live ontmoeten. In dat gesprek hoor ik heel graag jullie persoonlijke verhaal en zal ik jullie meer vertellen over trouwen op Mallorca. Aan de hand van jullie wensen en budget, kan ik jullie een indicatie geven van de kosten. Het uitzoeken van de mooiste locaties en de beste leveranciers, komt na het tekenen van de bevestiging. Dan gaan we gericht plannen en gaan jullie heel erg genieten van de voorbereidingen van jullie geluksbruiloft!

Te veo pronto!
Mariëlle

Wij hebben alleen maar genoten!!

Mariëlle is een super ervaren en professionele Weddingplanner. Wij hebben haar ingehuurd om het ceremonieschap uit te voeren, dus niet de planning. Maar ook voor het huwelijksweekend was ze zeer betrokken en hebben meerdere malen gezeten om de plannen in detail door te nemen.  Ze heeft tijdens ons huwelijksweekend in Italië een hele belangrijke rol gehad, ondanks dat we dachten dat we het allemaal wel ‘gecovered’ hadden was het zó fijn om haar op het weekend te hebben. Ze heeft op de achtergrond ontzettend hard gewerkt om alles tot in de puntjes te verzorgen en ook onze belangen behartigd bij de leveranciers. Fijn dat wij er op het mooiste weekend van ons leven niet mee bezig hoefden te houden, en onze fam / vrienden ook niet. Wij hebben alleen maar genoten!!

Geluksbruiloft Spanje

Ook op het vasteland van het mooie Spanje werk ik graag samen met een aantal prachtige locaties. Neem deze locatie. De luxe lodges met zithoek, heerlijke bedden (en waarvan de meeste met luxe badkamer inclusief toilet) liggen midden in de natuur met uitzicht op het gebergte tussen Gerona en Barcelona. Een pareltje met een fijn zwembad, gemeenschappelijke grote tent voor koffie en eten aan het zwembad. Uitermate geschikt voor een relaxte, informele glamping bruiloft!

Ook in Andalusië kom ik graag. Ik hou van de sfeer daar en er zijn een aantal mooie locaties aan zee en iets verder het binnenland in. Meer weten? Ik adviseer jullie graag.