10 tips voor een relaxte destination wedding!

Goede voorbereiding, einddoel Genieten!

Plannen om jullie ja-woord in het buitenland te geven? Dan heeft de planning van jullie bruiloft andere aandachtspunten nodig. Hierbij vind je 10 tips om de voorbereidingen vlekkeloos te laten verlopen met als einddoel: genieten van jullie destination wedding!

1. De locatie

Denk goed na over de locatie en in welk land. Is er een bepaalde plek waar jullie graag komen en waar jullie bijzondere herinneringen aan hebben? Is deze plek ook geschikt als trouwlocatie? Zijn er voldoende faciliteiten om jullie gehele gezelschap onder te brengen?

2. Wat heb je nodig aan papierwerk?

Check wat er nodig is om te kunnen trouwen in het land van jullie voorkeur. Een weddingplanner kan jullie hierbij uitstekend van dienst zijn. In sommige landen kun je namelijk niet voor de wet trouwen als je er niet bent geboren. Dan wordt het een prachtige ceremoniële setting. In andere landen heb je bepaald papierwerk nodig. Denk aan geboorteaktes, uittreksels (ook van eerdere scheidingen) en vaak moet alles ook vertaald worden door een beëdigd vertaalbureau.

3. Het budget

Een bruiloft in het buitenland is meestal duurder dan een eendaagse in Nederland. Bekijk samen goed wat jullie kunnen besteden. En wat willen jullie betalen voor de gasten? Het is gebruikelijk om de overnachtingen en het eten & drinken gedurende die dagen te betalen voor jullie gasten. De (vlieg) reis ernaartoe betaalt men meestal zelf, tenzij jullie daar uiteraard een ander besluit over nemen.

4. Samenstellen gastenlijst & informeer jullie gasten

Vertel ruimschoots op tijd jullie plannen aan jullie gasten. Bij een destination wedding zijn de gezelschappen vaak kleiner en intiemer. Wellicht willen jullie alleen jullie naaste familie & vrienden erbij hebben. Hoe dan ook, informeer de genodigden op tijd. Zo kunnen zij ook eerlijk aangeven of zij erbij kunnen zijn, mede misschien ook op basis van financiële redenen.

5. Huur een wedding expert in

De voordelen van het investeren in een weddingplanner wegen niet op tegen de nadelen. Denk alleen al het grote netwerk dat de weddingplanner heeft op locatie, afspraken met leveranciers waar jullie van meeprofiteren, het kennen van de locals en vaak ook het spreken van de taal. Daarnaast adviseert en organiseert de weddingplanner jullie bruiloft en neemt jullie dus een hoop werk uit handen. Ook is een weddingplanner die dagen aanwezig om jullie bruiloft vlekkeloos te laten verlopen als contactpersoon voor jullie zelf, jullie gasten, de locatie en alle leveranciers. Rest jullie alleen nog maar te genieten!

6. Bezoek meerdere locaties

Als jullie een weddingplanner hebben ingehuurd, vindt zo’n bezoek meestal met elkaar plaats. Gezamenlijk bekijken jullie locaties die jullie voorkeur hebben, om zo te proeven van de vibe en de kwaliteit te bepalen. Spreekt het jullie aan? Vaak voelen jullie allebei welke locatie het wordt. De weddingplanner kan van tevoren op basis van jullie wensen de juiste locaties aan jullie voorleggen.

7. Lokale leveranciers

Het komt regelmatig voor dat een Nederlandse crew van leveranciers meereist naar jullie gekozen trouwlocatie. Denk aan een trouwambtenaar, fotograaf, videograaf, haar & make-up, DJ /band en styling. Dit drukt uiteraard op jullie budget. Mochten jullie het fijn vinden om met locals te werken, dan kan dit uiteraard ook. Plan een persoonlijk kennismaking met lokale leveranciers, ter plaatse of online. Bedenk wel dat werken met locals een andere communicatie vraagt. Ook zullen de afspraken anders zijn; zo moeten jullie misschien veel langer wachten op foto’s. Het is soms voor buitenlandse leveranciers ook nog erg lastig om na te maken wat jullie willen, omdat hun visie en stijl anders is. Bijvoorbeeld bloemen, bruidsboeket, tafelstyling. Laat altijd van tevoren een proefkapsel en proefmake up aanbrengen, maak foto’s, zodat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan.

8. Bruidskleding

Op een snikheet strand in Mexico trouwen in een zware satijnen jurk met lange mouwen. Uiteraard kan het, met klotsende oksels. Een belangrijke tip is goed te kijken naar de kleding. Hoe warm is het waar jullie gaan trouwen? Is het op het strand? Of is het juist koud? Goed ook om de omgeving door te geven aan jullie gasten in de uitnodiging. Het zou supervervelend zijn als de dames met naaldhakken door zand moeten of vast komen zitten tussen kleine steentjes in het straatjes naar jullie ceremonie. Gaan jullie vliegen? Neem de kleding altijd mee in de cabine! Bel van tevoren even met de luchtvaartmaatschappij om dit toe te lichten en te vragen welke regels zij hanteren.

9. Geduld is een schone zaak

In het buitenland gaan de dingen soms net even anders. Soms is trager dan de beste omschrijving. Antwoord op mails komen er wel, maar soms duurt het een week of zelfs langer. Uiteindelijk komt het altijd goed. Wat extra geduld maken en vertrouwen hebben in jullie mooiste dag, komt het proces zeker ten goede!

10. GENIET!

Er zijn nog wel 100 dingen te benoemen en 101 tips te vermelden. Maar in the end draait het maar om één ding: jullie JA-woord! En het feit dat jullie daarvan genieten. Genieten staat als sleutelwoord voorop tijdens jullie meerdaagse destination wedding. Genieten van elkaar, van jullie gezelschap, van het eten en alle liefde om jullie heen.

10 tips destination wedding

De laatste opmerking en 10 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *